| Kedves érdeklődő
A japánfürjet már több száz évvel ezelőtt díszállatként tartották. Számos változatát tenyésztették ki. A tartási cél hosszú időn át változatlan maradt. Gazdasági jelentősége 1910-től, immáron egy évszazada megvan. Ettől kezdve új háziszárnyassá vált, és tenyésztették tojásuk illetve húsuk hasznosításáért. Hazánkba először a volt Szovjetunióból és az NSZK-ból került be. Elsőként a Fővárosi Állatkertben, majd a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Állattani Tanszékén folytattak szaporítási és tenyésztési kísérleteket. Mégis sokak számára ismeretlen.
Rohanó, stresszes világunkban egyre nagyobb szükségünk van egészségünk megőrzésére, immunrendszerünk erősítésére. Ennek egyik megoldási kulcsa a táplálkozásunkban rejlik. Napjainkban egyre többen ismerik fel, hogy sok betegség okozója a helytelen életmód, valamint a túlzott és egészségtelen táplálkozás. Tudjuk és hisszük, hogy tudatos táplálkozással megőrizhetjük egészségünket, növelhetjük szellemi és fizikai teljesítményünket, védekezhetünk a betegségekkel szemben. Ez jelenti az első lépcsőfokot a sikerhez. Dr. Werner Kollath német professzor kutatási és kísérleti eredményeire támaszkodva állította össze táplálékunk rangsorát, melyet a Kollath-táblázat tartalmaz. Az első helyen a természetes élelmiszerek csoportja áll, mert a legértékesebbek a természetes táplálékok. A növényi élelmiszerek közül például a teljes gabonaszemek, dió, mogyoró, a nyers zöldségek és gyümölcsök; az állati élelmiszerek közül például a nyers tej, a nyers tojás; az innivalók közül a forrásvíz. Így evidens, hogy az utolsó helyre a legértéktelenebb, mesterséges úton előállított élelmiszerek csoportja került. Viszont nem a rossz dolgokra szeretném a hangsúlyt fektetni!
Íme a fürjtojás. ![](//baromfifarm.gportal.hu/portal/baromfifarm/image/gallery/1266191025_25.jpg) ![](//baromfifarm.gportal.hu/picview.php?prt=659399&gid=2658720&index=1) ![](file:///E:/Dokumentumok/V%C3%A1llalkoz%C3%A1som/K%C3%A9pek/F%C3%BCrjek/IMG_0611.JPG) ![](file:///E:/Dokumentumok/V%C3%A1llalkoz%C3%A1som/K%C3%A9pek/F%C3%BCrjek/IMG_0611.JPG) ![](file:///E:/Dokumentumok/V%C3%A1llalkoz%C3%A1som/K%C3%A9pek/F%C3%BCrjek/IMG_0611.JPG)
A fürjtojás, egy természetes vitamin és ásványi anyag komplexum, melynek fogyasztása számos jótékony hatást eredményez, így felnőttek és gyermekek számára is ajánlott a fogyasztása. A leghatásosabb kúraszerűen alkalmazni, de mindennapi étkezéseinkhez is felhasználhatjuk. Jótékony hatása az emberi szervezetre bizonyított.
Amennyiben felkeltettem az érdeklődését a fürjtojás mélyebb megismeréséről, bővebben olvashat a fürjtojás jótékony hatásáról, felhasználásáról, kúraszerű alkalmazásáról, melyet kutatómunkám során állítottam össze.
Knapp Zoltán
| |